Led rasvjeta u sportskoj dvorani

0

MILIĆI – U Milićima je završen projekat zamjene rasvjete u Sportskoj dvorani, koji je koštao 157.000 KM, a koji je finansirala Vlada Republike Srpske posredstvom Fonda za zaštitu životne sredine, dok je dio troškova snosila i Opštinska uprava.

Direktor Sportskog centra u Milićima Predrag Sušić rekao je Srni da je u Sportskoj dvorani stara rasvjeta zamijenjena novom LED rasvjetom, pa prostor sa obasjava 431 nova svjetiljka, što će omogućiti manju potrošnju električne energije i doprinijeti boljoj energetskoj efikasnosti.

„Radovi su počeli prošle godine, ali smo ih morali obustaviti polovinom marta zbog pojave virusa korona. Prostorije naše dvorane privremeno su bile pretvorene u karantin za zaražene. Kada su stečeni uslovi i poboljšana epidemiološka situacija na području opštine Milići, karantin je rasformiran, a radovi u dvorani nastavljeni punom dinamikom“, rekao je Sušić.

On je naglasio da u Sportskoj dvorani sada punim sjajem svijetle velika i mala dvorana, pomoćne prostorije, svlačionice, hodnici, što će omogućiti kvalitetnije izvođenje sportskih aktivnosti učenika i klubova koji koriste ovaj prostor.

Dvorana je otvorena 5. decembra 2009. godine, a Vlada Republike Srpske i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Srpske u njenu izgradnju uložili su više od dva miliona KM, opština Milići i Kompanija „Boksit“ milion i po KM.

Ukupna površina dvorane je 3.200 metara kvadratnih. U okviru objekta izgrađena je i sportska sala za nastavu fiskulture učenika Srednjoškolskog centra, teretana, te višenamjenska sportska dvorana kapaciteta 1.250 mjesta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare