Lažne dojavljivače sa interneta očekuju kazne i u susjednim državama

0

FOČA – Fočanska policija i dalje intenzivno sprovodi istragu u akciji „Dojava“ protiv lica koja se bave kladioničarskim prevarama na internetu, rečeno je danas na konferenciji Policijske uprave Foča.

Policija je nedavno tužilaštvu podnijela izvještaj protiv dva lica iz Foče čiji su inicijali M.D. i C.I, osumnjičena za krivično djelo pranje novca, odnosno da su u februaru prevarom putem interneta za 4.500 KM oštetili lice čiji su inicijali I.M iz Makarske u Hrvatskoj.

„Svakodnevno se radi po tim predmetima. Ne samo mi, već i druge države – Slovenija, Hrvatska, Srbija, svi oni sprovode istrage, tako da će se osumnjičena lica suočiti ne samo sa nama, već i sa državama iz kojih su oštećena lica“, rekao je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

U policiji očekuju da će, podizanjem prvih optužnica, na koje se čeka zbog dugotrajnog procesa vještačenja, a zatim i zatvorskim kaznama i oduzimanjem nelegalno stečene imovine, biti smanjen broj prevara putem lažnih kladioničarskih dojava, kojima se još bavi veliki broj lica u Foči.

U redovnom izvještaju za februar, iz Policijske uprave su naveli da je, kao i prošle godine u istom mjesecu, registrovano 18 krivičnih djela, te da je zadržan visok nivo rasvijetljenosti od 90 procenata kada je riječ o ukupnim krivičnim djelima, odnosno 86 odsto o krivičnim djelima po nepoznatom izvršiocu.

U februaru se dogodilo 16 saobraćajnih nezgoda, dvije više u odnosu na isti mjesec prethodne godine, u kojima nije bilo poginulih, a jedno lice je teže i dva su lakše povrijeđena.

U oblasti javnog reda i mira zabilježeno je 17 prekršaja, deset procenata manje u odnosu na febraur 2018. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare