Lazić: Zahtijevamo kompletnu reformu Instituta za nestala lica

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zamjenik predsjednika Republičke organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić izjavio je da ova organizacija neće odustati od zahtjeva za kompletnom reformom Instituta za nestala lica BiH.

“Ukoliko ne dođe do rekonstrukcije Instituta za nestala lica BiH tražićemo da Republika Srpska formira operativni tim koji će raditi na traženju nestalih lica iz Republike Srpske”, rekao je Lazić Srni.

Lazić je naveo da su ovakvi zaključci usvojeni na Skupštini Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila održanoj u Banjaluci, povodom obilježavanja 15. septembra – Dana nestalih u Republici Srpskoj.

On je napomenuo da je Republička organizacija nezadovoljna radom Tužilaštva i Suda BiH na procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima u BiH.

Lazić je iznio podatak da Republika Srpska još potražuje 1.662 nestala srpska vojnika i civila, dok u tri spomen-kosturnice u Srpskoj – u Banjaluci, Nevesinju i Istočnom Sarajevu 657 ekshumiranih posmrtnih ostataka čeka na identifikaciju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments