Lazarević: Izgradnja brzog puta značajna za privredni razvoj

0

MILIĆI – Izgradnja trase brzog puta od Zvornika, preko Milića, ka Sokocu, za opštinu Milići imaće ogroman značaj, jer će poboljšanjem protoka robe i putnika ubrzati privredni razvoj opštine i regije, rekao je Srni načelnik opštine Milići Momir Lazarević.

“Domaćim investitorima, a naročito stranim, jedan od uslova za dolazak i investiranje u bilo koju opštinu je dobra putna komunikacija kako bi što brže i bezbjednije transportovali robu, repromaterijale, radnike i sve potrebno za proizvodnju”, istakao je Lazarević.

On je dodao da veliki broj vozila sa područja opštine Milići svakodnevno ide ka Zvorniku, pri čemu dominiraju teretna vozila sa različitom robom.

“Više od milion tona raznog tereta, počevši od rude boksita, do trupaca i drugih drvnih sortimenata, godišnje se transportuje ovom dionicom. Izgradnjom brzog puta povećaće se i brzina protoka, vozila će stizati na odredišta na vrijeme, a poboljšaće se i bezbjednost u saobraćaju jer je na ovoj dionici, u posljednje vrijeme, nažalost, bilo i mnogo udesa”, rekao je Lazarević.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je u Istočnom Sarajevu izjavio da je u Republici Srpskoj ranije donesena odluka da već u ovoj godini počnu aktivnosti na izradnji trase brzog puta od Zvornika, preko Milića, prema Sokocu, što bi se spojilo u jednu putnu mrežu za koju već postoji predstava kako će da izgleda.

On je naveo i da je juče sa nadležnim ministrima u BiH usaglašena trasa auto-puta koja ide od Rače, preko Bijeljine, Brčkog, od Lončara prema Tuzli, spušta se prema Sarajevu i ide preko Pala, Rogatice i Višegrada, gdje se pravi konekcija za Goražde.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments