Kvintetu „Akordeus“ prva nagrada na Festivalu ruske muzike „Boljšoj“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Kvintet harmonika „Akordeus“ Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu osvojio je zlatnu „Matrjošku“ na Festivalu ruske muzike „Boljšoj“ na Mokroj Gori, saopšteno je iz Univeziteta Istočno Sarajevo.


Festival je održan od 13. do 15. jula, a nagradu je pobjedničkom Kvintetu harmonika „Akordeus“ uručio maestro Valerij Gergijev.

Kvintet harmonika „Akordeus“ osnovan u maju 2016. godine, a čine ga studenti Muzičke akademije Nikola Pantelić, Milica Muhadinović, Stefan Ćeha, Miljana Đurović i Vanja Danilović, pod umjetničkim rukovodstvom Dražana Kosorića, a na festivalu je nastupio u okviru druge kategorije od 18 do 25 godina.

U okviru posebne kegorije „Dijalog talenata“ nastupio je student harmonike Aleksa Mirković i bio je to uspješan i zapažen nastup ovog mladog talentovanog studenta Muzičke akademije iz klase Danijele Rakić.

U okviru festivala, u drugoj takmičarskoj kategoriji nastupili su i studenti klavira Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nikola Simović i Lena Lukić iz klase Nevene Ćeklić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare