Kvalitetan nastup turističke privrede Srpske na Sajmu turizma u Beogradu

0

BEOGRAD – Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović ocijenio je za Srnu da je Srpska imala izuzetno kvalitetan nastup na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se završava večeras.

Sumirajući utiske uoči zatvaranja najznačajnije turističke manifestacije u regionu, Cicović je istakao da je najopipljiviji znak uspješne prezentacije turističke privrede Srpske odlična posjećenost štanda Turističke organizacije Republike Srpske i 25 lokalnih organizacija.

On je istakao da se to odnosi i na štand vinara iz Srpske, koji su nastupali na 12. Međunarodnom sajmu vina „Beovajn“ održanom u okviru Sajma turizma.

Cicović je rekao da je dodatni razlog za zadovoljstvo činjenica da je sve proteklo u najboljem redu, te napomenuo da prošlogodišnji Sajam turizma nije održan zbog pandemije virusa korona.

„Uspjeli smo da izazovemo veliko interesovanje posjetilaca Sajma, a posebno za našu olimpijsku ljepoticu Jahorinu, kako za njenu zimsku, tako i za ljetnu ponudu“, naveo je Cicović.

Prema njegovim riječima, posebnu pažnju izazvalo je i Trebinje, čija je prezentacija pokazala da je taj grad izuzetno poželjna destinacija za turiste iz Srbije.

On je istakao da je Turistička organizacija Trebinja predstavila i „Hercegovačku kuću“, te pojasnio da je to projekat koji će biti realizovan i u Srbiji, gdje će ljudima biti dostupni hrana, vino i sve što reprezentuje Hercegovinu.

Kada je riječ o nastupu vinarija iz Srpske na Sajmu vina, Cicović je istakao podrume „Vukoje“ i „Tvrdoš“, pohvalivši i sve ostale vinarije i destileriju „Epoha“ za uspješnu promociju.

Cicović je ocijenio da su svi koji su bili uključeni u njihovo predstavljanje doprinijeli da napori Vlade Srpske na jačanju te privredne grane daju efekat i kvalitetan rezultat.

On smatra da i dalje treba raditi na tome da vinari iz Srpske uhvate korak sa svjetskim trendovima, kako u Rusiji, Kini, Austriji i Švajcarskoj, gdje su već prisutni, tako i na drugim tržištima.

„Naša zajednička ocjena i utisak je da iduće godine treba da uradimo i pripremimo još veće i reprezentativnije štandove, što se odnosi i na turističke organizacije i na vinare, jer bilježe sve bolje rezultate“, rekao je Cicović.

To su, kako kaže Cicović, posebno zaslužili vinogradari, jer u Republici Srpskoj ima 37 vinarija i 600 hektara pod vinovom lozom.

On je istakao da učesnicima sajma i predstavništvu Republike Srpske u Srbiji kao organizatoru njihovog nastupa mnogo znači to što su Vlada i resorna ministarstva podržali sve što rade.

„Naše štandove posjetili su ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar trgovine i turizma Srpske Suzana Gašić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić. NJihovim posjetama poslate su poruke koliko su nam značajne privredne grane čiji su predstavnici nastupili na Sajmu“, istakao je Cicović.

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu turističku privredu Srpske predstavljali su Turistička organizacija Republike Srpske i lokalne turističke organizacije, koji su svoje potencijale predstavili na zajedničkom štandu u Hali četiri Beogradskog sajma.

U Hali tri na 12. Međunarodnom sajmu vina „Beovajn“ predstavili su se podrumi „Vukoje“, „Anđelić“, „Aćimović“, „Sekulović“, „Berak“, Podrumi manastira Tvrdoš, vinarije „Jungić“, „Banjac“, „Pajić“ i destilerija „Epoha“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare