Kusmuk: Povećanjem članarine do većih izdvajanja za pomoć članovima

0

Predsjednik Udruženja penzionera opštine Pale Nenad Kusmuk smatra da bi trebalo razmišljati o povećanju članarine u Udruženju na 3,5 KM, da bi se omogućila veća izdvajanja za pomoć članovima udruženja kojih na području ove opštine ima 4.764.
Kusmuk je Srni rekao da mjesečna članarina u Udruženju od 2,50 KM nije mijenjana od 2012. godine, a s obzirom da od 2013. godine imaju postepen rast i usklađivanje penzija, treba razmišljati o povećanju članarine.

Prema njegovim riječima, povećanjem članarine na 3,50 KM veće su mogućnosti za izdvajanje za sahrane porodicama umrlih članova Udruženja, humanitarne pomoći, jednokratne pomoći, kao i pomoć bolesnim i nepokretnim penzionerima za nabavku lijekova.

„Naše udruženje za troškove sahrane umrlih članova izdvaja 300 KM, dok neka udruženja sa većom članarinom izdvajaju 500 KM. Znatno veći iznos sredstava mogao bi se izdvojiti i za veći broj pomoći u odnosu na sadašnje stanje“, dodao je Kusmuk.

O povećanju članarine, osim saglasnosti penzionera, odluka se donosi na Skupštini Udruženja penzionera, te putem filijale Fonda PIO Pale.

Kusmuk kaže da se Udruženje finansira isključivo od članarine penzionera, a jednim dijelom od donacija opštine Pale.

On dodaje da Udruženje ima dobru saradnju sa republičkim i opštinskim Crvenim krstom, Centrom za socijalni rad i Boračkom organizacijom.

Udruženje je, kako je rekao, prošle godine poslovalo pozitivno, ostvarivši prihod od 135.830 KM.

(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare