Кулић: Студенти Српске и Србије настављају свесрпско саборовање

0

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић честитао је студенту четврте године Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милану Савићу избор за предсједника Уније студената Републике Српске, уз оцјену да су студенти из Српске и Србије данас у Источном Сарајеву наставили свесрпско саборовање.

„Привилегија ми је и задовољство што сам данас присуствовао изборној сједници Уније студената Репблике Српске, а новом руководству са Миланом на челу честитам и желим много успјеха у раду“, рекао је Кулић новинарима.

Према његовим ријечима, посебну част на данашњој сједници својим учешћем указали су представници студентских организација из Србије.

„Прије седам дана у Београду одржан је, по мом мишљењу, историјски догађај – Свесрпски сабор, а и овај данашњи догађај у Источном Сарајеву наставак је тог саборовања студената из Републике Српске и Србије. Ето, и ми старији, можемо да учимо од младих генерација које краси изузетан патриотизам“, поручио је Кулић.

Он је истакао да млади заслужују много већу пажњу у друштву, јер су они младост, енергију и полет путем два јавна универзитета поклонили Републици Српској.

Кулић је рекао да кључне институције Републике Српске настављају да пружају свесрдну подршку раду студентских организација у Српској, са којима имају одличну и плодну сарадњу.

Савјетник министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Јосиф Илић честитао је новом руководсту Уније студената Српске и изразио наду да ће овај тим на челу са Миланом Савићем наставити успјешан рад као и претходно руководство Уније.

„Надамо се и бољим резултатима“, поручио је Илић.

Он је истакао да је Унија студената Републике Српске кључни партнер ресорном министарству у креирању активности на подизању студентског стандарда, квалитета високог образовања и услова студирања у Републици Српској.

„Ресорно министарство наставиће да финансира студентске пројекте у Српској“, рекао је Илић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare