KUD “Romanijska vrela“ nastupio na Međunarodnom festivalu folklora u Kanjiži

0

SAKUD “Sveti Sava“ iz Kanjiže, grada koji odiše istorijom, mješavinom kulturom i tradicijom, 30. avgusta bio je domaćin Međunarodnom festivalu folklora, na kojem je učešće, među priznatim KUD-ovima iz Srbije, Hrvatske, Mađarske uzeo i KUD “Romanijska vrela“ iz Mokrog.

Ne stavljajući akcenat na takmičenje, već na isključivo i kvalitetno druženje, članovi društava i njihovi koreografi potrudili su se da prikažu igre i običaje karakteristične za krajeve odakle potiču njihovi preci, ali i oni sami.

KUD “Romanijska vrela“ se predstavio Igrama iz Sarajevskog polja, te je jednim dijelom prikazao i rad sekcije “Poezija i muzika“, koja odnedavno postoji pri KUD-u. Sekciju je kroz pisanu riječ predstavila Miljana Orašanin, svojim autorskim stihovima “Srce hrabrog lava“, te je kao i sami igrači pokupila nevjerovatne ovacije i aplauz publike.

KUD “Romanijska vrela“ je počeo sa radom kao folklorna sekcija, ali je 2007. godine zvanično registrovan kao Kulturno umjetničko društvo, koje danas broji oko 150 članova raspoređenih u pet sekcija: folklorna, pjevačka – izvorne grupe, ‘poezija i muzika, kućne radinosti, te ljubitelji folklora.

U skorijoj budućnosti, “Romanijska vrela“ planiraju organizaciju godišnjeg koncerta, koji se tradicionalno održava u januaru. Sa početkom nove školske godine, počinje i upis novih članova, čija se interesovanja poklapaju sa gore navedenim sekcijama.

Više informacija možete dobiti na službeni broj KUD-a: 066/406-599.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/kud-romanijska-vrela-mokro-kanjiza/] width=[54] height=[54] title=[KUD “Romanijska vrela“ nastupio na Međunarodnom festivalu folklora u Kanjiži] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / D.L.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare