KUD „Sveti Sava“ održao godišnji koncert

0

ZVORNIK – U okviru obilježavanja 21. maja – Dana grada Zvornika, Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Sveti Sava“ održalo je godišnji koncert na kome je nastupilo stotinjak članova ovog društva.
Predsjednik KUD-a Dragan Golić rekao je da su na sinoćnjem koncertu izvedene igre iz Šumadije, Mačve, Crnorječja, Binačke Morave, Ponišavlja, te vlaške igre, uz pjesmu i muziku.

„Publika je imala priliku da vidi mlađi dječiji ansambl, dječiji, pripremni i prvi izvođači ansambl, te pjevačku grupu i vokalne soliste“, rekao je Golić i dodao da je članove KUD-a pratio orkestar Folklornog ansambla „Đido“ iz Bogatića.

On je napomenuo da KUD svake godine, zbog odlaska na fakultete, napuste brojni igrači, tako da od septembra do januara pripremaju drugu postavu.

„Uvijek u tome uspijevamo i naš kvalitet je iz godine u godinu sve bolji, ali uz veliko odricanje“, istakao je Golić.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Gradske uprave Zvornik Milan Cvijetinović zahvalio je na dosadašnjem uspješnom radu društva svima koji su za to zaslužni.

„Hvala djeci i omladini koja njeguju tradiciju svog naroda. Posebno se zahvaljujem bračnom paru Golić – Draganu i Slavici što djecu tako dobro uče“, rekao je Cvijetinović.

Golići u Zvorniku 20 godina uspješno uče djecu narodnim igrama, običajima i pjesmi, najprije u okviru sekcije u osnovnoj školi, a od prije 12 godina u okviru KUD-a.

KUD „Sveti Sava“ osvojio je mnoga priznanja za svoj rad, među kojima i priznanje Sinoda Srpske pravoslavne crkve.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare