KUD „Romanijska luča“ održala koncert povodom krsne slave društva

0

SOKOLAC – Članovi sokolačkog Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Romanijska luča“ održali su u prepunoj sali Sportske dvorane na Sokocu godišnji koncert povodom krsne slave društva – Svetog Simeona Mirotočivog.
KUD se sinoć predstavio koreografijama „Igre iz okoline Niša“, „Bosilegradsko krajište“ i veoma zahtjevnom „Vranjanskom svitom“.

„Pripremili smo veče za pamćenje, nastupom svih selekcija. Koliko je publika bila oduševljena nastupima prvog folklornog ansambla, podmlatka i najmlađih čuvara tradicije, pokazali su vraćanjem igrača na bis po dva/tri puta“, rekao je Srni predsjednik KUD-a „Romanijska luča“ Janko Vrbarac.

Muzički orkestar „Romanijske luče“, takođe, se predstavio u najboljem svjetlu, a gosti na godišnjem koncertu sokolačkog KUD-a bili su članovi Društva narodne tradicije „Šamot“ iz Aranđelovca, sa kojim „Romanijska luča“ već 17 godina njeguje prijateljstvo i bratimljenje.

Predsjednik Društva narodne tradicije „Šamot“ iz Aranđelovca Dragan Vićentijević rekao je da se ovo društvo predstavilo igrama iz Šumadije i Leskovca.

„Na slavskom koncertu bratskog društva nastupili smo deveti put, a publika na Sokocu nas je divno primila, kao i mnogo puta ranije“, dodao je Vićentijević.

Prema njegovim riječima, društvo „Šamot“ postoji već 46 godina, osnovano je od omladine radnika nekadašnjeg velikog preduzeća „Šamot“ u Aranđelovcu, danas ima oko 200 članova, koji djeluju u tri grupe u gradu Aranđelovcu i selu Darosava, u kome je društvo i nastalo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare