KUD “Romanijska luča” na festivalu u Aranđelovcu

0

SOKOLAC – Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Romanijska luča” sa Sokoca učestvovalo je po 11. put na smotri folklora “Šumadijski opanak” u Aranđelovcu.

Umjetnički rukovodilac KUD-a “Romanijska luča” Zoran Vrbarac rekao je danas Srni da su na smotri u Aranđelovcu, održanoj 25. i 26. jula, izveli dvije koreografije – bosilegradsko krajiške i igre iz okoline Gnjilana, a nastupio je folklorni i muzički ansambl sa oko 35 članova.

On je napomenuo da je na ovoj manifestaciji nastupilo šest kulturno-umjetničkih društava i da su svi oni izveli po dvije koreografije.

“Romanijska luča” se ranije bratimila sa KUD-om “Šamot” iz Aranđelovca, koji će učestvovati na festivalu folkolora na Sokocu 1. avgusta.

U oviru manifestacije “Ilindan fest”, povodom krsne slave opštine Sokolac – Ilindana, biće održan festival folkolora na kome će nastupiti osam kulturno-umjetničkih društava.

Oni će učestvovati u defileu od sokolačkog stadiona, pa Ulicom Cara Lazara do sportske dvorane, gdje će biti izvedene koreografije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments