KUD „Mladost“ – najava aktivnosti

0

U periodu 27-29.03.2009. „A “ ansambl KUD-a “ Mladost“ i Narodni orkestar boravili su u Beogradu. Imali su dva značajna i zapažena nastupa:
1. Gostovanje u TV emisiji „Žikina Šarenica“ na državnoj televiziji RTS, gdje su predstavli bogatstvo igre, pjesme i narodne nošnje naših krajeva.
2. Koncert sa AKUD-om „Španac“, jednim od tri najbolja društva u Beogradu, održan u Studentskom gradu.

Nastupi do kraja ljetne sezone :

–    9. i 10. 5. 2009.  Proljetni  koncert KUD-a Mladost, na kojem će se predstaviti sve sekcije Društva ,  Kulturni centar Pale.
–    19 – 25. 5. 2009. Putovanje u Grčku  i učešće na Sitonija festivalu, praćenom od strane RTS-a  i  TV emisije „ Žikina šarenica“  za članove B i Omladinskog ansambla.
–    1 – 5.7. 2009.  Učešće na kulturnoj manifestaciji „ Vršački venac“ u Vršcu u organizaciji Kulturnog centra  Vršac A ansambl i orkestar.
–    16 – 24.7. 2009. Učešće na Festivalu KOLO MIRA, koji okuplja učesnike iz bivše Jugoslavije, podržanom od Vlade Srbije, kao jedino društvo iz RS  i jedno od dva iz BiH – A ansambl i orkestar.
–    7-9. 8. 2009. Dani srpskog duhovnog preobraženja u Despotovcu, manifestacija posvećena despotu Stefanu Lazareviću i njegovoj zadužbini manastiru Manasija – cjelovečernji koncert A ansambl, orkestar  i
izvorna grupa.
–    11-16.9. 2009. Učešće na  festivalu  folklora na Kipru  4. Mediteranski festival folklora  A ansambl i orkestar.

Organizacija događaja :

Planirana organizaciju Međunarodnog  festivala folklora u avgustu ove godine, gdje će našoj publici predstaviti različitost folklornog stvaralaštva, objedinjenu sloganom “ Kultura spaja „.

I dalje će se raditi na omasovljenju društva, po čemu je ono i dosad bilo prepoznatljivo, a paralelno s tim i na iznalaženju mogućnosti za proširenje prostora za rad i druženje.

Radiće se i na ponovnom pokretanju rada horske, dramske i kreativne sekcije.

 

Uprava KUD-a  ,,Mladost,, Pale

palelive.com

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare