KUD Mladost: Zapažen nastup u Temišvaru, prva nagrada u Novom Goraždu

0

A ansambl i narodni orkestar KUD Mladost učestvovali su na festivalu pod nazivom “Maraton srpskog folklora” koji je održan u periodu 1. do 3. juna 2012. godine u Temišvaru u organizaciji Saveza Srba u Rumuniji.

Na festivalu je nastupilo dvadesetak srpskih društava iz Rumunije, Mađarske, Srbije i Republike Srpske. Učesnici su prikazali bogatstvo srpskih narodnih nošnji pri defileu kroz centar grada, kao i raznolikost srpske igre i pjesme cjelovečernjim koncertom na gradskom trgu u Temišvaru.

Posebnu pažnju članova i posjetilaca izazvala je posjeta Muzeju sela, koja je bila upriličena neposredno pred završetak festivala, gdje su se učesnici družili predstavljajući nacionalna obilježja i autentičnost starih seoskih kuća i crkve iz 19 vijeka.

KUD Mladost – Prva nagrada za staro srpsko pjevanje

Izvorna grupa KUD Mladost nastupila je na 9. Saboru izvornog pjevanju u Srba u Novom Goraždu, Donjoj Sopotnici, u okviru Trojčindanskih svečanosti 03.06.2012. godine.

Po ocjeni stručnog žirija koji su sačinjavali  magistri: Grozdana Komadinić iz Čačka, Miro Mitrović iz Istočnog Sarajeva i Dragan Učur iz Foče, prvo mjesto u konkurenciji ženskih pjevačkih grupa osvojilo je KUD Mladost Pale.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments