Krv darovala 32 policajca

0

FOČA – U Službi za transfuzijsku medicinu u okviru Univerzitetske bolnice Foča danas je završena trodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kojoj su se, povodom 4. aprila – Dana policije, odazvala 32 službenika Policijske uprave u ovom gradu.

Policijski službenik iz Rudog Bojan Medović jedan je od pripadnika Policijske uprave Foča koji redovno daruju krv, a ovo mu je 27. put da čini to humano djelo.

„U dobrovoljnim akcijama, ali i mimo akcija kada se ukaže potreba, krv dajem od srednjoškolskih dana. To radim prvenstveno iz humanih razloga jer, kako se kaže, naše malo nekome znači mnogo, a doza krvi koju damo nekome može spasiti život“, rekao je Medović.

U fočanskoj Službi za transfuzijsku medicinu ističu značaj ovakvih akcija u vrijeme kada zbog epidemije virusa korona malo ljudi može da daruje krv.

Transfuziolog Maja Kujundžić navela je da trenutno imaju zadovoljavajuće zalihe krvi.

„Nema nekih određenih krvnih grupa koje nam nedostaju i dobro će nam doći sve grupe. Zadovoljni smo ovom akcijom koja će povećati zalihe krvi“, istakla je Kujundžićeva.

Portparol Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica rekao je da akcijom dobrovoljnog davanja krvi policijski službenici ističu humani aspekt policijske profesije.

„Veliki broj pripadnika Uprave svaki put se odazove akciji dobrovoljnog davanja krvi. Među dobrovoljnim davaocima krvi su i mladi policijski službenici koji su se odazvali trodnevnoj akciji u Foči“, napomenula je Govedarica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare