Krv dalo 19 pripadnika Policijske uprave

0
Krv dalo 19 pripadnika Policijske uprave

FOČA – U tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koju Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske organizuje povodom Dana policije – 4. aprila, danas je fočanskoj Službi za transfuzijsku medicinu ovu dragocjenu tečnost darovalo 19 pripadnika Policijske uprave Foča.

Policajac Slaviša Joković iz Foče naglašava da je više puta darovao krv i da je svaki put osjećaj poseban.

„Moje kolege i ja uvijek se rado odazovemo ovoj humanoj akciji“, rekao je Joković.

Policijski inspektor Marinko Vukadinović kaže da su u ovogodišnjoj akciji učestvovali policijski službenici iz Foče, Višegrada, Kalinovika i Rudog.

„Ovakve akcije, kojima se spasavaju ljudski životi, organizuju se minimalno dva puta godišnje, a prošle godine su bile tri akcije i odziv je uvijek prilično dobar“, naveo je Vukadinović.

Specijalista transfuziologije Maja Kujundžić ističe da je ovo veoma važna akcija koja svake godine popravlja rezerve krvi fočanske službe, koja se nalazi u krugu Univerzitetske bolnice.

„Trenutno imamo dovoljne rezerve, ali je krv uvijek potrebna zbog velikog broja operacija, zbog pacijenata koji imaju anemije i nesrećnih slučajeva, tako da je svaka akcija dobrodošla“, napomenula je Kujundžićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments