Krv dalo 16 policajaca

0
Krv dalo 16 policajaca

FOČA – U fočanskoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske danas je krv dobrovoljno dalo 16 pripadnika Policijske uprave Foča u okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Fočanski policajci više puta u godini daju dragocjenu tečnost, a inspektor Odjeljenja policije u Policijskoj upravi Foča Marinko Vukadinović u ovoj humanoj misiji učestvovao je više od 20 puta.

“Svaka količina krvi koju damo nekome će spasiti život. U akciji učestvuju sve policijske stanice koje pripadaju našoj upravi”, rekao je Vukadinović.

Iz policijske stanice Rudo krv su dala tri pripadnika, među njima i načelnik stanice Bojan Medojević.

“Krv dajem dva ili tri puta godišnje, a ovo mi je ukupno 19. put. Svi možemo biti u situaciji da nam je krv potrebna i svi o tome treba da razmišljamo”, rekao je Medojević.

U fočanskoj Službi transfuzijske medicine, koja je smještena u Univerzitetskoj bolnici Foča, kažu da imaju solidne zalihe krvi.

“Mada, ljeti uvijek imamo krizu sa određenim krvnim grupama, jer je vrijeme odmora, vrijeme putovanja, a manjeg doniranja krvi, ali uspijevamo da nađemo rješenje, poput ovakvih akcija koje su nam dobrodošle”, rekla je načelnik službe Senka Milić.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments