Kruna karijere za Tanju Karišik Košarac – treće Olimpijske igre

0

Dvadesetsedmogodišnja Tanja Karišik Košarac iz Skijaškog kluba „Romanija“ sa Pala treći put će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama.Ona napominje za Srnu da je prvi put učestvovala na Zimskoj olimpijadi u Vankuveru 2010. godine, zatim u Sočiju 2014, a sada će biti učesnik u južnokorejskom Pjongčangu, što predstavlja vrhunac njenih rezultata.

„Tamo ću nastupiti u smučarskom trčanju u disciplini 10 kilometara slobodnim stilom. Što se tiče same trke, ne bih unaprijed ništa govorila. Kao što je već poznato, tamo su samo najbolji od najboljih i nikad se ne zna, ali pružiću svoj maksimum“, kaže Tanja.

Prema njenim riječima, ponosna je na sve što je postigla, jer nije bilo lako, s obzirom na to da su treninzi svakodnevni, dugi i naporni, te zahtijevaju mnogo odricanja na drugim poljima.

Košarčeva naglašava da će sa njom na Zimske olipijske igre poći i kolega Mladen Plakalović, dok će se u alpskom skijanju iz BiH takmičiti Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija.

Tanja Karišik Košarac aktivno trenira biatlon i smučarsko trčanje od 2003. godine u Skijaškom klubu „Romanija“ sa Pala.

U svojoj kolekciji ima 250 medalja i pehara. Učesnica je pet zimskih svjetskih prvenstava u biatlonu, tri ljetnja i tri svjetska prvenstva u smučarskom trčanju i jedini je stalni učesnik trka svjetskog kupa i kupa Međunarodne biatlonske organizacije /IBU/, te pobjednik mnogih međunarodnih trka Međunarodne skijaške federacije /FIS/.

„Najveću podršku pruža mi porodica i trener Tomislav Lopatić. Na našim prostorima nemamo adekvatne uslove za treniranje, pa zbog toga putujemo u druge države na pripreme, naravno, koliko nam finansije to dozvoljavaju“, navodi Košarčeva.

 

(www.palelive.com / Srna / foto: Facebook)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare