Kroz prijemno-urgentni blok prođe više od 5.000 pacijenata godišnje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Prijemno-urgentni blok Bolnice „Srbija“ na godišnjem nivou obezbijedi kvalitetan rad za više od 5.000 pacijenata koji prođu kroz prijemnu ambulantu i uvijek su na usluzi ljekarima u ostalim ambulantama, objavljeno je na sajtu Bolnice.

Glavna sestra prijemno-urgentnog bloka Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Sanja Sajlović istakla je da je više nego ponosna na svoje osoblje i navela da se u službi prijemno-urgentnog bloka vrši prijem i zbrinjavanje pacijenata sa urgentnim stanjima, akutnim oboljenjima i akutizacijom hroničnih bolesti, kao i pregledanje i dijagnostika pacijenata.

„Nakon kompletne obrade pacijenta vrši se priprema i odgovarajuća terapijska podrška, te se pacijenti premještaju na odgovarajuća odjeljenja“, naglasila je Sajlovićeva.

Sajlovićeva je navela da se u službi prijemno-urgentnog bloka nalazi prijemna ambulanta, gdje se tretiraju različita stanja, poput neuroloških, internističkih, pedijatrijskih, ginekoloških, hirurških, intoksikacije, alergijske reakcije, reanimacije i sva ostala urgentna stanja i tu uvijek rade dežurni ljekari različitih specijalnosti, kao i pet medicinskih sestara i medicinski tehničar.

Prema njenim riječima glavna sestra mora imati znanje i sposobnost rješavanja problema, pored svih ostalih poslova koje obavlja i velike odgovornosti koju nosi.

„Savjesno i profesionalno obavljamo posao i uvijek smo tu za naše pacijente, da im pružimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu“, rekla je Sajlovićeva.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare