Krivokuća: Budućnost u internet kupovini

0
Krivokuća: Budućnost u internet kupovini

FOČA – Preduzeće „Pošte Srpske“ prati u korak razvoj informacionih tehnologija i svoju budućnost upravo vidi u internet kupovini, jer ko god nešto kupi preko interneta – poštar mu to mora donijeti na kućni prag, rekla je na proslavi Svjetskog dana pošte u Foči direktor ovog preduzeća Jasminka Krivokuća.

Ona je navela da su „Pošte Srpske“ izdržale odvajanje Telekoma i poštanske štedionice, kao i ugrožavanje tradicionalnog vida poslovanja razvojem informacionih tehnologija, ali zato uvode i razvijaju nove vidove usluga, poput elektronskog slanja novca i kupovine putem interneta.

„Opstali smo, dobro poslujemo i pratimo novi trend informacionih tehnologija. Prilagođavamo se, jer samo tako možemo da opstanemo“, rekla je Krivokuća.

Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Dijana Obradović istakla je da su „Pošte Srpske“ veliki i zdrav sistem, koji radi mnogo u pravcu redizajniranja starih i usavršavanja novih usluga.

„Potrebne su određene investicije i stepen znanja i stručnosti, a `Pošte Srpske` imaju veoma razvijen informaciono-komunikacioni sistem i smatramo da će u dobroj mjeri odgovoriti novim potrebama tržišta. U dobroj mjeri su već ušli u tržište kada je riječ o dostavi pošiljki koje se naručuju onlajn“, navela je Obradovićeva.

Ona je dodala da se te pošiljke uručuju preko dostavljača i da se puno polaže na praćenje tog rada da se dobije određen stepen kvaliteta i bezbjednosti, koji se traži od ovakvog sistema.

Svečani defile poštara Srpske, u kome su predstavljeni transportna vozila i oprema, povodom Svjetskog dana pošte – 9. oktobra, ove godine održan je na ulicama Foče, nakon čega su na gradskom trgu uručene nagrade najboljim radnicima po radnim jedinicama.

Jedan od nagrađenih, poštar Tatomir Gvozdenović, jedini je radnik seoske pošte u Kravicama, u opštini Bratunac.

„Pošta je povratnička, predratna je bila skroz uništena. Za pet godina, koliko radi, uspjeli smo da je podignemo iz prašine, tako da pozitivnom poslujemo“, naglasio je Gvozdenović.

Nagradu je dobio i Stanko Erbez, glavni blagajnik poštanskog centra u Foči.

„Potrebno je da se prema svojoj firmi odnosite kao prema vlastitoj kući i da prevaziđete birokratske barijere, da ostvarite fin odnos sa korisnicima i da im približite poštanske usluge“, kaže Erbez, koji u ovom preduzeću radi već 30 godina.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić napomenuo je da „Pošte Srpske“ uspijevaju da obaveze prema građanima ispunjavaju blagovremeno i izrazio očekivanje da će ovo preduzeće, uprkos razvoju savremenih tehnologija, ostati institucija bez koje se ne može i na koju se svi građani mogu osloniti.

Na svečanosti je istaknuto da „Pošte Srpske“, prevozeći pošiljke, vozilima dnevno pređu oko 8.000 kilometara, mopedima i biciklima više od 1.500, dok poštari dnevno prepješače više od 15 kilometara kucajući na vrata domova svih građana Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare