Kritika: Program krsne slave opštine Pale

0

Palelive u cjelini prenosi kritiku jednog mladog Paljanina, povodom programa obilježavanja krsne slave opštine Pale.

„- 01.08. ove godine, slava opštine Sokolac, rok koncert Osvajača na trgu, predivno, oko 2000 mladih ljudi iz svih okolnih mjesta i gradića, svi pjevaju, druže se, stiču se nova poznanstva, ljubavi, jednom riječju milina…
– 18.08. ove godine, slava opštine Rogatica, rok koncert Osvajača na trgu, predivno, tu negdje oko 2000 mladih ljudi.
– 19.08 ove godine, slava opštine Trebinje,  koncert Vlada Georgieva pred oko 5000 ljudi.

– 23.8. slava opštine Pale, program se zna, iz godine u godinu isto, i sa slavom i bez nje, udara Gara kod crkve do neka doba i tako 4x godišnje… zaista nevjerovatno… Paljana u centru nema, pobjegli su što dalje da ne gledaju ovaj kič i šund.

U Čajniču kolijevci teferiča, jednom godišnje se drma, jeste tri dana, ali je jednom… A kod nas 4 puta. U redu, ne kažem ja, treba tradiciju njegovati, ali mi ne da je njegujemo, već mislim da nam Šumadija zavidi. Zapita li se možda slučajno neko ima li ovdje druge populacije ili auditorijuma?

Izgleda da ne! Sramotna i bolna je činjenica da je na Palama najrazvijenijoj opštini grada Istočmo Sarajevo (u svim segmentima) posljednji put 2001. godine održan rok koncert Galije, ako se izuzmu manifestacije povodom dočeka novih godina, a i to je sve siromašno kao naš narod. A na Sokocu i u Rogatici koji su barem 4x niže na ljestvici od nas, samo u prošloj godini bilo je barem 10 manifestacija ovakvog tipa.

Preporučio bih vam da malo stavite prst na čelo i da se zamislite o ovome. Pale 80% žive od studenata, i oni su na neki način intelektualci, a intelektualci ne sjevaju po teferičima!!!“

Anonimus – palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare