Kredit od tri miliona KM

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je Srni da je opština dobila kredit od tri miliona KM.
Danas je odmah prebačen milion KM firmi koja je uradila uređenje dvorišta i prilazne puteve Osnovnoj školi „Srbija“, koja je prošle godine puštena u rad.

Savić je podsjetio da opština nije dobila saglasnost za kreditiranje iz IRB-a, kao i opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, zbog čega su morali da uzmu kredite kod komercijalnih banaka.

On je naglasio da su dva miliona KM kreditnih sredstava namijenjena za nastavak izgradnje sportske dvorane na Palama.

Odgovarajući na pitanje da li se povukao izvođač radova „Niskogradnja“ Laktaši na tunelu Stambulčić ,Savić je rekao da se zvanično izvođač nije povukao i da i dalje dežuraju radnici koji kažu da će nastaviti radove pod uslovom da im resorno ministarstvo i preduzeće „Putevi RS“ izmire ovbaveze za obavljeni posao.

„Ja se nadam da će radovi biti nastavljeni jer smo dobili obećanje da će tunel ove godine biti završen“, rekao je on i podsjetio da su završeni zemljani radovi, tunel je probijen i sada slijedi izolacija i betoniranje tunela.

Savić je istakao da je za realizaciju radova na tunelu Stambulčić iz Razvojnog programa RS odobreno 13,5 miliona KM.

On je naglasio da je izgradnja tunela Stambulčić najveći i najkorisniji projekat u oblasti izgradnje infrastrukture na podrucju opštine Pale.

„Tunel je značajna komunikacija za opštinu Pale jer povezuje industrijsku zonu sa Podgrabom i Pračom. Probijanjem tunela i modernizacijom putne infrastrukture prema Ustiprači, Pale će se potpuno otvoriti prema istoku Republike Srpske i Srbiji“, rekao je on i dodao da je do Drine potrebno projektovati i uraditi 17 kilometara puta trasom bivše uskotračne pruge.

Savić se nada da će i to u narednom periodu biti realizovano.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare