Kreativnošću do modernih proizvoda od satena i svile za kosu

0

Diplomirani profesor ruskog i srpskog jezika i književnosti Nevena Marković sa Pala svoju kreativnost, dok čeka zaposlenje u struci, pokazala je u pravljenju različitih dodataka za kosu.

Zahvaljujući izradi modernih proizvoda od satena i svile za kosu uspijeva da sebi obezbijedi i zaradu, a ujedno ima i hobi koji je ispunjava.

„Šivenjem se bavim oko godinu dana. Prvo sam počela od jednostavnih modnih stvari, a sada se usavršavam i napredujem. Šijem različitete dodatke za kosu, kao što su popularne skranči gumice za kosu, rajfovi, narukvice od satena koje daju izgledu dozu elegancije i prefinjenosti, turban trake, beretke“, ispričala je Markovićeva za Srnu.

Ona je dodala da su skranči gumice populare, a za one koje ne znaju, njihova čar je u tome da u odnosu na klasične gumice ne lome i ne ostavljaju trag na kosi.

Prema njenim riječima, to je najmoderniji i najsigurniji način održavanja kose, naročito ako su sašivene od satena ili svile.

Saten, priča, nije teško pronaći, ali je malo teže doći do različitih boja i boljeg kvaliteta, jer postoji mnogo vrsta, a ona koristi bolji, naročito zbog funkcije gumica i njege kose.

Za izradu tih gumica ili nekog drugog proizvoda, Neveni ne treba puno vremena, ali treba strpljenja.

Ona je naglasila da je nedavno prvi put učestvovala na izložbi ručnih radova u Kulturnom centru na Palama i da se nada da će se ubuduće predstaviti sa ozbiljnijim projektima i predmetima.

Markovićeva je istakla da ima zainteresovanih djevojaka za njene proizvode, te im je zahvalila za podršku koja joj veoma znači, jer je relativno nova u ovoj vrsti umjetnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare