Kovač: Opština izvršila sve obaveze

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je da je opština izvršila sve obaveze u vezi sa izgradnjom 14 stanova za porodice poginulih boraca u naselju Vojkovići.

Reagujući na saopštenje Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske u kojem se apeluje da opština Istočna Ilidža okonča svoj dio obaveza u vezi sa izgradnjom zgrade u Vojkovićima, da bi se porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida mogle useliti u stanove, Kovač tvrdi da je opština ispoštovala sve obaveze preuzete ugovorom.

On je kaže da osnovni ugovarač – Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite „mora na drugoj strani da potraži uzroke zbog kojih stanovi još nisu useljeni“.

„Opštini Istočna Ilidža nikada nije bio cilj da ove kategorije budu podređene u bilo kom slučaju. Mi smo jedna od opština koja ima najveći broj poginulih boraca Vojske Republike Srpske i opština koja je u prethodnom periodu radila da bi se porodicama poginulih boraca pomoglo da nađu krov nad glavom“, rekao je Kovač, te podsjetio da je izvođač radova na ovoj zgradi firma „Perić“.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, u skladu sa Programom stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida odbrambeno-otadžbinskog rata, uložilo je 688.006 KM za izgradnju 14 stanova u opštini Istočna Ilidža, u naselju Vojkovići.

„Iako je Vlada Republike Srpske uložila napor, izdvojila novac i još sredinom prošle godine okončala izgradnju stambenog objekta namijenjenog ovim porodicama, one nepotrebno dočekuju još jedan zimski period u nehumanim uslovima stanovanja“, saopšteno je iz Ministarstva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare