Kosorić: U oktobru smanjen broj krivičnih djela

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u oktobru je registrovano 68 krivičnih djela, što je za 10,5 odsto manje nego u istom mjesecu prethodne godine, rekao je načelnik Centra Srpko Kosorić.

„Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi 78,26, dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu 48,28“, rekao je Kosorić na konferenciji za novinare na Palama.

On je naveo da je broj krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta i protiv imovine smanjen u odnosu na isti period 2015. godine.

Kosorić je rekao da su u oktobru posebno značajni rezultati postignuti u okviru realizacije šestomjesečne operativne akcije „Mak“ koja je sprovedena u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema njegovim riječima, tokom akcije izvršeni su pretresi na 14 lokacija, gdje su pronađene značajne količine različitih opojnih droga, vatreno oružje, kao i drugi predmeti korišteni za vršenje krivičnih djela.

Kosorić je naglasio da je akcija okončana podnošenjem izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv četiri lica.

On je dodao da je u oblasti privrednog kriminaliteta obrađeno šest krivičnih djela, te podnesen jedan izvještaj protiv četiri lica.

Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi 5.049.677 KM, a utvrđeni iznos protivpravno stečene imovinske koristi je 5.671.677 KM.

Kosorić je rekao da se u oktobru dogodila 101 saobraćajna nezgoda, što je za 16,09 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Nema žalbi na rad policajaca

Ombudsman za ljudska prava BiH LJubinko Mitrović rekao je danas na sastanku sa načelnikom Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Srpkom Kosorićem da je pozitivno i pohvalno da nema žalbi na rad policajaca ovog centra.


Mitrović je naglasio da CJB Istočno Sarajevo može biti dobar primjer ostalim policijskim agencijama.

On je dodao da ombdusmani uglavnom idu tamo gdje postoje žalbe, ali da u ovom slučaju to nije razlog njegove posjete, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Kosorić je zahvalio ombudsmanu za posjetu i rekao da se nada da i ubuduće neće biti razloga za žalbe na rad policijskih službenika ovog centra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare