Кошаркашки камп „Граве три поена“ окупио више до 550 младих кошаркаша

0

На Јахорини је данас почео Међународни кошаркашки камп „Граве три поена“ који ће до краја августа окупити више од 550 д‌јеце узраста од шест до 16 година из земље и региона.

Један до организатора кампа Богдан Станојевић рекао је новинарима да се већ 10 година камп одржава на Јахорини и да ове године имају рекордан број учесника који су распођени у четири групе.

Он је додао да Јахорина пружа одличне услове за припрему спортских кампова у којима тренери свакодневно преносе знања младим кошаркашима.

Станојевић се захвалио свим људима и спонзорима који су препознали значај овакве врсте бављења спортом и окупљања д‌јеце на једном мјесту и што им пружају подршку.

Камп, чији је организатор Кошаркашки клуб „Партизан ТС“ Бањалука, одржава се на спортским теренима aparthotela „Вучко“ на Јахорини.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић честитао је на организацији најпосјећенијег кампа до сада, у којем д‌јеца стичу здраве навике, уче се тимском духу, а тиме се промовише и кошарка као спорт.

Љевнаић је позвао надлежне институције и све друге да се прикључе, свако у свом домену, и помогну овакве кампове јер ће, сигуран је, сутра неко од малишана бити врхунски спортиста, репрезентативац.

„Ако се игд‌је треба улагати, онда је то у развој спорта, културе и у будућност наше д‌јеце. Камп је један од таквих сегмената и зато ми је драго што Јахорина има овај камп. Треба да имамо што више спортских кампова на планини, кошаркашких, фудбалских, тениских“, истакао је Љевнаић.

Млада кошаркашица Марија Карановић из Дрвара каже да већ три године долази на Јахорину, да је то предивна планина, те да је на кампу до сада научила много битних ствари од тренера, упознала доста пријатеља.

До сада су учествовали промотери као што су Филип Петрушев, Саша Даниловић, Владе Дивац, Жарко Паспаљ, Мирослав Берић, Ђорђе Гагић и многи други.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare