Košarac: Vlada Srpske već obezbijedila milion KM za ekspertski i pravni tim

0

SARAJEVO – Vlada Republike Srpske već je obezbijedila milion KM za aktivnosti Ekspertskog i Pravnog tima koji se bave rješavanjem pitanja Trgovske gore, a to tek treba da učine Vlada Federacije BiH i Savjet ministara, rekao je danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je napomenuo da će zajedničke institucije i vlade Republike Srpske i Federacije BiH za rješavanje pitanja Trgovske gore izdvojiti po jednu trećinu ukupnog iznosa.

„Postoje konkretni potezi predsjedavajućeg Savjeta ministara i veoma vidljive politike Republike Srpske i njene Vlade koja se već obezbijedila milion KM i opredjeljenje Vlade FBiH da obezbijedi finansijska sredstva“, rekao je Košarac novinarima.

Košarac je napomenuo da će, ukoliko se na osnovu Mape pravnog djelovanja bude opredijelilo da se pravno djeluje, to će zahtijevati znatno više sredstava.

Ministar životne sredine i turizma Federacije BiH Edita Đapo rekla je da su i Ekspertski i Pravni tim saopštili da im je za djelovanje potreban budžet.

„Mi smo pokrenuli određene aktivnosti. U FBiH još nije usvojen budžet i ne mogu garantovati koliki će budžet biti za ove namjene. Danas smo okvirno dogovorili da to bude oko tri miliona za dvije godine“, rekla je Đapo.

Da li će ove godine biti izdvojeno 100.000 KM, a naredne 900.000 KM, kaže Đapo, to će zavisiti od odluke Vlade FBiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare