Košarac: Srpsku danas krasi solidarnost građana

0

ISTOČNO SARAJEVO – Republiku Srpsku danas krasi visok stepen solidarnosti građana, izjavio je novinarima u Istočnom Sarajevu član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac.

„Republika Srpska je sve jača zahvaljujući razumijevanju građana, kao i solidarnošću prema onim sredinama u kojima vlada visok stepen ugroženosti, poput Šamca, Doboja i Bijeljine“, istakao je Košarac.

Njega posebno raduje razmišljanje, razumijevanje i solidarnost građana Sarajevsko-romanijske regije koji, kada je riječ o ovim gradovima, ali i drugim poplavljenim sredinama u Srpskoj, nisu „sjedili skrštenih ruku nego pokušavaju da se organizuju u pruže pomoć ugroženima“.

Košarac je poručio da stranačka, odnosno politička prepucavanja u ovoj vanrednoj situaciji nikome nisu dobrodošla i da najviše govore o onima koji na tome insistiraju.

„Nije vrijeme za neku vrstu političkih odnosa u Republici, danas je veoma važno da svi budemo posvećeni pitanju kako da pomognemo svakom ugroženom čovjeku, jer je to osnovno pitanje“, naglasio je Košarac.

On je istakao da su danas opština Istočno Novo Sarajevo i Opštinska organizacija Crvenog krsta prema Bijeljini uputili novi kontingent humanitarne pomoći stanovništvu tog grada ugroženom poplavama.

U ovoj akciji učestvuju i građani Kalinovika, Rogatice i Sokoca, koji su zajedno u Bijeljinu poslali 530 pari čizama i rukavica, vodu za piće, hranu, garderobu, higijenske artikle, kamion drva za ogrev i duge potrepštine.

Košarac je najavio da će od prekosutra na Sokocu biti pokrenuta akcija cijepanja i slanja veće količine drva za ogrev, namijenjenih stanovništvu u poplavljenom području.

Prema njegovim riječima, u organizaciji opštine Istočno Novo Sarajevo sutra će biti održan i sastanak sa predstavnicima građevinskih firmi sa područja ove opštine s ciljem iznalaženja rješenja za upućivanje adekvatne pomoći ugroženim opštinama u Srpskoj.

On je podsjetio da već nekoliko dana u Istočnom Sarajevu traje akcija prikupljanja pomoći za područja koja su u Srpskoj ugrožena poplavama.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo Milan Ristović zahvalio je svim volonterima i aktivistima ove humanitarne organizacije, kao i velikom broju građana na nesebičnoj pomoći i razumijevanju za stanovništvo Srpske koje se bori sa posljedicama neviđenih poplava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare