Koroman demantovao informacije o otkazima

0

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Branko Koroman demantovao je informacije da se priprema otkaz za 100 do 150 radnika ovog centra.

Koroman je rekao Srni da je Nadzorni odbor na jučerašnjoj sjednici usvojio sistematizaciju radnih mjesta, kojom je predviđeno da je višak 20 do 25 radnika.

On je naveo da je desetak radnika spremno da im se dokupi radni staž i da idu u penziju, dok će pitanje petnaestak radnika biti rješeno putem stimulativnih otpremnina do sredine godine.

„To je prijedlog onoga što je uradila Uprava i Nadzorni odbor usvojio, a sada čekamo potvrdu na Skupštini akcionara u decembru. Ukoliko i oni to potvrde, Olimpijski centar će u 2012. godini pokušati da rješi pitanje ovih radnika“, rekao je Koroman.

On je naveo da su posljednjih dana u medijima prisutne određene spekulacije da Olimpijski centar „Jahorina“ prodaje Hotel „Bistricu“ i priprema otkaze.

„Istina je da je uprava napravila plan aktivnosti za prevazilaženje problema u poslovanju“, rekao je Koroman i dodao da se efekti ekonomske krize najviše osjete u oblasti turizma.

Podsjetivši da je u Olimpijskom centru „Jahorina“ trenutno zaposleno 148 radnika, Koroman je rekao da je taj broj bio i prije tri i po godine kada je on došao na mjesto direktora.

„Tada sam vidio da je broj zaposlenih preveliki i Olimpijski centar nismo opterećivali dodatnim brojem radnika, ali smo nakon tri i po godine odlučili da napravimo sistematizaciju kojom je predviđeno da je oko 20 do 25 ljudi viška“, rekao je Koroman.

Što se tiče dočeka predstojeće zimske turističke sezone, Koroman je istakao da Olimpijski centar „Jahorina“ nikad nije bio spremniji, od vertikalnog transporta, do uređenosti staza, a cijene smještaja i ski-pasa su prilagođene kupovnoj moći građana.

On je naglasio da će se iduće sedmice, ako dozvole vremenski uslovi, krenuti sa u pravljenjem vještačkog snijega.

Koroman ističe da prvi put Olimpijski centar „Jahorina“ ulazi maksimalno spreman u nastupajuću turističku sezonu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare