Kontrola zabrane točenja alkohola i rada ugostitelja 8. i 9. januara

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Istočno Sarajevo Ratko Đurović najavio je da će gradski inspektori u nedjelju i ponedjeljak, 8. i 9. januara, pojačano kontrolisati poštovanje privremene zabrane točenja alkohola i rada ugostiteljskih objekata, tokom održavanja generalne probe i centralne proslave Dana Republike Srpske.

Kontrole će se vršiti u saradnji sa Komunalnom policijom opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Inspektori će vrštiti kontrole u nedjelju od 10.00 do 16.00 časova, kada je planirano održavanje generalne probe i u ponedjeljak od 11.00 do 17.00 časova, kada će biti održana centralna proslava Dana Republike Srpske – 9. januara.

Ove aktivnosti sprovode se u skladu sa odlukom gradonačelnika Istočnog Sarajeva LJubiše Ćosića o privremenoj zabrani točenja alkoholnih pića na dijelu grada Istočno Sarajevo, na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Načelnik opštine Istično Novo Sarajevo Jovan Katić prethodno je donio naredbu o privremenoj zabrani rada ugostiteljskih objekata u nedjelju, od 10.00 do 16.00 časova, te u ponedjeljak od 11.00 do 17.00 časova, na trasi kretanja učesnika svečanog defilea povodom Dana Republike Srpske.

Naredba se odnosi na ugostiteljske objekte u Ulici Vojvode Radomira Putnika /od raskrsnice „Tom“ do raskrsnice „Bingo“/, Ulici Stefana Nemanje, Dečanskoj ulici /od kružnog toka do raskrsnice sa ulicom Prve sarajevske brigade/, Ulici Prve sarajevske brigade, Spasovdanskoj ulici /od raskrsnice Prve sarajevske brigade do raskrsnice u Ulici Stefana Nemanje/ i na Trgu Republike Srbije u blizini sportske dvorane.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare