Konstitutivna sjednica 11. marta?

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je Srni da će, najvjerovatnije, 11. marta biti održana konstitutivna sjednica Skupštine na kojoj će biti izabrano novo gradsko rukovodstvo.

Lučić je istakao da je juče Predsjedništvo Gradskog odbora SDS-a održalo sjednicu na kojoj se raspravljalo o kandidatima za gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo, ne želeći da govori o njihovim imenima.

On je rekao da bi danas SDS, koji ima skupštinsku većinu u gradskom parlamentu, trebalo da održi sastanak sa Gradskim odborom PDP-a kako bi konačno dogovorili raspodjelu funkcija u gradu, nakon čega bi moglo biti poznato više podataka o kandidatima za gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada.

Lučić je podsjetio da je 11. februara u Službenim novinama objavljena odluka Centralne izborne komisije BiH o dodjeli odborničkih mandata i da je od tog datuma rok od 30 dana da se održi konstitutivna sjednica Skupštine.

On je ponovio da je SDS-ov prijedlog da mjesto gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada pripadne toj stranci, a PDP-u je ponuđeno mjesto zamjenika gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i načelnika jednog odjeljenja.

Srna saznaje da PDP traži mjesto gradonačelnika, potpredsjednika Skupštine i načelnika jednog odjeljenja.

CIK BiH je ovjerio kandidatske liste za odbornike u Skupštini grada Istočno Sarajevo u kojoj će biti 16 odbornika SDS-a, pet PDP-a, sedam SNSD-a i po jedan Pokreta za naš grad Pale, NDS-a i Srpske radiklane stranke „Dr Vojislav Šešelj“.

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika. Od toga opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, pet daje Istočno Novo Sarajevo, a po tri odbornika su iz Istočnog Starog Grada i Trnova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare