Конкурс за упис студената 12. јуна

0

Конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години на Универзитету у Источном Сарајеву биће објављен 12. јуна, саопштено је данас из ове високошколске установе.

Конкурс ће бити објављен на интернет страници Универзитета, као и у дневним новинама.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим чланицама Универзитета почеће 24. јуна и трајаће до 28. јуна, док су пријемни испити заказани за 1. и 2. јули.

Ове године, такође, биће могуће електронско пријављивање кандидата за полагање пријемног испита.

Пријава кандидата на први циклус студија на све факултете/академије, осим на Медицински факултет у Фочи, моћи ће се извршити и електронским путем – https://estudent.ues.rs.ba/ у периоду од 24. до 29. јуна и у другом уписном року у периоду од 26. до 31. августа.

Сви кандидати који успјешно положе пријемни испит, те остваре право уписа могу се уписати од 8. до 12. јула.

Други уписни рок организоваће чланице Универзитета у Источном Сарајеву које у првом року не упишу планирани број студената.

Конкурс за упис студената у другом року биће објављен 14. августа, док ће се пријаве за полагање пријемних испита моћи предати од 26. до 30. августа.

Пријемни испити у другом уписном року биће организован 2. септембра, док је упис примљених кандидата планиран од 9. до 13. септембра, наведено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Универзитет у Источном Сарајеву, под именом Универзитет у Сарајеву Републике Српске, основан је 14. септембра 1992. године одлуком Народне скупштине Републике Српске.

Универзитету у Сарајеву Републике Српске је 1992. године назив измијењен у Универзитет у Српском Сарајеву који носи све до 2006. године.

У складу са Болоњским процесом, чија је примјена почела 2006. године, Универзитет је преименован у Универзитет у Источном Сарајеву и од академске 2007/08. године представља интегрисани универзитет са статусом правног лица и у свом саставу има 17 организационих јединица – 15 факултета и двије академије који су смјештени у 10 градова.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare