Konkurs za učlanjenje u Studentski preduzetnički inkubator

0

Studentski preduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta Pale poziva zainteresovane da se prijave na konkurs za učlanjenje i korišćenje usluga Inkubatora, uključujući i mogućnost pokretanja biznisa, izjavio je danas Srni prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta Pale Predrag Mlinarević.

“Ekonomski fakultet Pale osnovao je Studentski preduzetnički inkubator u svrhu podrške studentima i diplomcima Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Istočnom Sarajevu pri razvoju poslovnih ideja i registraciji preduzetničke aktivnosti”, rekao je Mlinarević.

Prema njegovim riječima, Studentski preduzetnički inkubator pružaće usluge besplatnog kancelarijskog prostora sa pokrivenim režijskim troškovima, kao i usluge konsaltinga i posredovanja u obezbjeđivanju sredstava za započinjanje preduzetničke aktivnosti.

On naglašava da je ova aktivnost pokrenuta s ciljem afirmacije samozapošljavanja i podrške proaktivnom pristupu u ekonomskoj valorizaciji poslovnih i inovativnih ideja.

“Inkubator je pravo mjesto za sve koji su zainteresovani za obuku o načinu formulisanja poslovne ideje, pisanja biznis plana i obezbjeđivanja finansijskih sredstava za pokretanje vlastitog biznisa ili imaju formulisanu poslovnu ideju ili preduzeće/preduzetničku radnju ili žele da pokrenu vlastiti biznis”, pojašnjava Mlinarević.

On dodaje da na konkurs mogu da se prijave aktivni studenti i diplomci Ekonomskog fakulteta Pale i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, građani BiH stariji od 18 godina, kao i aktivni preduzetnici ili preduzeća koji žele da unaprijede svoje poslovne ideje.

Mogu da se prijave i lica koja žele da razvijaju preduzetničke ideje (uključujući obuke koje bude organizovao Inkubator) i/ili pokrenu sopstveni biznis u prostorijama Studentskog preduzetničkog inkubatora.

Zainteresovani treba da prijavni obrazac pošalju na mejl radionice@ekofis.ues.rs.ba.

Konkurs će biti otvoren osam dana od dana objavljivanja, a broj mjesta je ograničen.

Razgovor sa prijavljenim kandidatima biće obavljen po zatvaranju konkursa, najkasnije do kraja februara, a o svemu će aplikanti biti blagovremeno obaviješteni. Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 057/226-651.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments