Konkurs za izbor najljepše pjesme o temi „Zlatna sredina“

1

Kulturno-sportski centar sa Pala je, u okviru Književne manifestacije „Dani Duška Trifunovića“, raspisao konkurs za osnovce za izbor najljepše pjesme o temi „Zlatna sredina“.
Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola od šestog do devetog razreda iz Republike Srpske, te učenici od petog do osmog razreda iz Srbije, Crne Gore i drugih zemalja okruženja.

„Osnovne škole su obavezne da naprave selekciju radova ili predtakmičenje i da najbolje radove pošalju na naš konkurs. Uz ovjerene i kovertirane radove treba dostaviti ime i prezime učenika, ime i prezime nastavnika srpskog jezika i naziv, adresu i telefon škole“, navodi se u saopštenju Javne ustanove za kulturu i sport „Kulturno-sportski centar“ sa Pala.

Radove treba pisati ćirilicom na srpskom jeziku, a konkurs je otvoren do 20. avgusta.

Stručni žiri će odabrati najbolje radove učenika koji će ući u najuži izbor i do 1. septembra o tome će pisanim putem obavijestiti škole, te pozvati kandidate da prisustvuju književnoj večeri kada će se i proglasiti dobitnici nagrada.

Radovi se mogu slati na adresu Kulturno-sportski centar Pale, kao i mejlom /kcpale@gmail.com/.

Duško Trifunović rođen je u Sijekovcu kod Broda 1933. godine, a prvu knjigu je izdao po dolasku u Sarajevo, sa 25 godina. Napisao je 20 knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama, a smatra se zasluženim za kreiranje sarajevske rokenrol škole.

Autor je tekstova pjesama najpoznatijih pjevača i rok grupa nekadašnje Jugoslavije, među kojima su „Bijelo dugme“ i „Indeksi“, Zdravko Čolić, Arsen Dedić. U Novi Sad je izbjegao po izbijanju rata u BiH 1992. godine, gdje je i umro 2006. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Baš me interesuje ko je u žiriju.