Konkurs za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede

0
Ilustracija

Opština Pale raspisala je javni konkurs za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede u ovoj lokalnoj zajednici u ukupnom iznosu od 40.000 KM.

Pravo na podsticajna sredstva imaju korisnici, pravna i fizička lica koja imaju prebivalište i obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području opštine Pale.

Dodjela podsticajnih sredstava odnosi se na nabavku poljoprivredne mehanizacije u maksimalnom iznosu do 2.500 KM po korisniku, odnosno do 50 odsto od ukupne vrijednosti nabavke.

Subvencija se odnosi na nabavku jednoosovinskih pogonskih mašina – motokultivatori, motokosačice, motokopačice, kao i poljoprivredne mašine slične namjene, a ukupan iznos subvencije za ovu podmjeru iznosi 25.000 KM.

Sredstva su namijenjena i za podsticanje nabavke poljoprivrednih priključaka i opreme za poljoprivredu u maksimalnom iznosu do 1.000 KM po korisniku, odnosno do 50 odsto od ukupne vrijednosti nabavke.

Subvencija se odnosi na nabavku priključne mehanizacije za motokultivatore /freza, plug, obrtni plug, zagrtač, prskalice, kose, sakupljači sijena, vučne i kardanske prikolice, kao i slična priključna mehanizacija/, nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore /plugovi, freze, tanjirače, drljače, prikolice, prskalice, kao i priključna mehanizacija slične namjene/, kao i druge opreme za poljoprivredu.

Ukupan iznos subvencije za ovu podmjeru iznosi 15.000 KM.

Podnosilac zahtjeva može za vrijeme trajanja ovog javnog poziva konkurisati samo sa jednim zahtjevom, a podržava se nabavka isključivo nove pogonske i priključne mehanizacije.

Zainteresovani više informacija o javnom konkursu i potrebnoj dokumentaciji za dodjelu sredstava mogu da pronađu na internet stranici opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare