Konkurs za 16. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade

0
Vitomir Mitrić Forum teatar

ISTOČNO SARAJEVO – Produkcija „Forum teatar“ iz Istočnog Sarajeva objavila je konkurs za književnu manifestaciju 16. Međunarodni festival poezije za djecu i mlade „Jovan Jovanović Zmaj – Pesme za decu“, koji će biti održan od 12. do 14. decembra u Istočnom Sarajevu.

Iz „Forum teatra“ saopšteno je da je konkurs o temi „Al je lep ovaj svet“ inspirisan istoimenom pjesmom Jovana Jovanovića Zmaja.

Na konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola i članovi književnih klubova do 18 godina, koji treba da dostave po tri pjesme sa imenom i prezimenom, nazivom škole, kontakt telefonom i elektronskom adresom.

Radovi se šalju isključivo elektronskom poštom na adresu: lut.fest@teol.net

Nagrade će biti dodijeljene za tri najbolje pjesme u tri kategorije, prva od prvog do petog razreda, druga od šestog do devetog razreda osnovne škole, a treća kategorija su srednjoškolci.

Konkurs je objavljen i za mlade pjesnike od 18 do 30 godina, za najbolje tri pjesme i to tematski, prema ciklusu pjesama „Đulići“ Jovana Jovanovića Zmaja.

Autori su dužni da pošalju tri pjesme na adresu „Forum teatra“.

Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre sa kontakt podacima treba dostaviti uz pjesme u posebnoj zatvorenoj koverti.

Plaketa „Pjesničko uzdarje radoslavnica“ biće dodijeljena najboljem autoru.

Konkurs je otvoren od 12. oktobra do 12. novembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare