Kongres “Inženjerstvo, ekologija i materijali u procesnoj industriji”

0

Na Jahorini će od sutra do petka, 6. marta, biti održan Četvrti međunarodni kongres pod nazivom “Inženjerstvo, ekologija i materijali u procesnoj industriji”, u organizaciji Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Cilj kongresa, koji se održava svake dvije godine, jeste prikazivanje domaćih i svjetskih saznanja i iskustava iz oblasti procesne, hemijske, prehrambene industrije, ekologije i materijala, ali i ostvarivanja saradnje između akademske zajednice, privrede i državnih institucija.

Tokom trodnevnog rada biće održano osam plenarnih predavanja, a u dvije odvojene sesije biće izloženo 178 poster radova naučnih radnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Albanije, Belgije, Ukrajine, Poljske, Japana i Katara, najavljeno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Programom je predviđeno održavanje dvije radionice na kojima će biti diskutovano o uspostavljanju platforme za podršku povezivanju istraživanja nanotehnologije i biomaterijala sa obrazovanjem i poboljšanju sistema upravljanja kvalitetom u zemaljama zapadnog Balkana.

Pokrovitelji skupa su Ministarstvo nauke i tehnologije i Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Početak rada kongresa, u Hotelu “Bistrica”, zakazan je u 15.30 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments