„Konferencija beba“ okupila oko 300 mališana

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras održana tradicionalna manifestacija „Konferencija beba 2018“ na kojoj je učestvovalo oko 300 djece uzrasta do šest godina.

Manifestaciju u Rekreativno-sportskom centru otvorio je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Zvornika Milan Cvjetinović, koji je naglasio da Gradska uprava podržava ovakve i slučne manifestacije, naročito kada je mladost u pitanju.

„Gradska uprava kontinuirano radi na stvaranju boljih uslova, posebno u predškoslkoj ustanovi, kako bi se mališani što bolje osjećali, družili, igrali i pripremili za školske dane“, rekao je Cvjetinović.

Govoreći o nastojanju lokalne zajednice da natalitet bude veći, Cvjetinović je rekao da svakoj porodici koja dobije treće, odnosno četvrto dijete, Gradska uprava već osam godina daje jednokratnu nagradu u iznosu od 500 KM, a svakoj majci koja rodi dijete, a nije zaposlena, po 200 KM.

„Gradska uprava ima u planu da navedene iznose u budžetu poveća za 50 odsto“, naveo je Cvjetinović i dodao da ova manifestacija promoviše mladost koja je budućnost lokalne zajednice i Republike Srpske.

Direktor dječijeg vrtića „Naša radost“ Zvornik Vukomir Stanković rekao je da na ovoj, devetoj po redu manifestaciji, učetvuju i djeca koja još nisu prohodala i koja se takmiče u puzanju.

Stanković je naveo da su se, osim „puzijade“, starije vrtićke grupe takmičile u trčanju, a roditelji u brzom presvlačenju beba, te dodao da je cilj manifestacije da se promoviše zdrava porodica, rađanje i briga o djeci.

On je naglasio da je zahvaljujući Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Gradskoj upravi Zvornik, manifestacija organizovana na najbolji način, da zadovolji sve uzraste djece i njihove roditelje.

„Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost ovog grada i Republku Srpsku“, rekao je Stanković i dodao da se planskim ulaganjem u predškolsko vaspitanje u Zvorniku obezbjeđuju adekvatni uslovi za boravak djece u vrtiću, kao i za proširenje kapaciteta ove predškolske ustanove.

Nakon otvaranja, mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ odigrali su plesnu tačku, a potom je uslijedio takmičarski dio manifestacije – „puzijada“, trčanje i brzo presvlačenje beba.

Na takmičenju proglašeni su osvajači prva tri mjesta u svim grupama koji su dobili diplome, svi učesnici su nagrađeni prigodnim paketićima i igračkama, a nagrađena je i beba koja ima najviše braće i sestara.

Učesnici „Konferencije beba“ nisu prodefilovali glavnom gradskom ulicom zbog lošeg vremena.

Organizator ove manifestacije, koju podržava Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske, je Dječiji vrtić „Naša radost“ Zvornik, dok je pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare