Традиционална манифестација „Конференција беба“ на Палама окупила је данас 253 малишана до двије године, а титулу најмлађе бебе понио је Јаков Работа, који је рођен прије девет дана.

За замјеника предсједника конференције изабрани су Лука Чворо и Василије Цвјетковић који су рођени 13. јуна ове године, док је најстарија беба Василије Вучковић рођена 27. јуна 2022. године.

Организатор је Културно-спортски центар Пале, а директор ове установе Славка Брезо рекла је новинарима да имају рекордан број пријављених учесника и да се радују што су Пале град беба, омладине и љубави.

„Циљ `Конференције беба` која је израсла у најзначајнију манифестацију јесте промовисање породице као основне ћелије друштва. Захваљујем спонзорима и пријатељима који су обезбиједили велики број поклона за учеснике“, истакла је Брезо.

Начелник општине Пале Бошко Југовић уручио је новчани бон вишечланој породици – Зорану и Јовани Јанковић који имају четворо д‌јеце, те поручио да оваквим манифестацијама настоје да промовишу здраве породичне вриједности.

Он каже да на здрав начин промовишу породицу и пронаталитетну политику, те да општина годинама подржава најљепшу манифестацију зато што су д‌јеца наша будућност и свијетла тачка Републике Српске.

Помоћник министра за породицу Републике Српске Јелена Куртиновић рекла је да ресорно министарство годинама подржава ову манифестацију која се организује широм општина и градова у Српској. Она је пожељела да се д‌јеца рађају како би популација Српске била још бројнија.

У оквиру „Конференције беба“ организован је културно-забавни програм, на коме је учествовала и пјевачица Леонтина Вукомановић.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare