Koncertna turneja profesora Muzičke akademije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Profesori Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održaće četiri koncerta u Sloveniji i Austriji u okviru koncertne turneje čiji je cilj predstavljanje rada i umjetničkog stvaralaštva profesora Muzičke akademije van granica BiH, kao i popularizacija kulturnog nasljeđa.
Na koncertnoj turneji učestvuje 20 profesora Akademije, od kojih će njih 16 direktno učestvovati kao izvođači, odnosno kao solisti i u okviru kamernih sastava, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Osim klasičnog repertora, na koncertima će biti izvedena i autorska djela profesora-kompozitora sa Muzičke akademije Vojislava Ivanovića, Dražana Kosorića, kao i djela Vojina Komadine.

Planirano je da profesori za gitaru i klavir Muzičke akademije održe majstorske radionice i predavanja u Slovenskoj Bistrici, a u okviru turneje predviđena je i posjeta Muzičkoj akademiji u LJubljani, kao i konzervatorijumima u Mariboru i Beču.

Projekat je stručno utemeljen i doprinosi razvoju regionalne, međunarodne i međuuniverzitetske saradnje.

Muzička akademija će na najbolji način predstaviti Istočno Sarajevo, Univerzitet i Muzičku akademiju kao nosioca kulturnog razvoja, dodaje se u saopštenju.

Prvi koncert trebalo bi da bude održan danas u Slovenskoj Bistrici, sutra u Mariboru, a 6. i 7. aprila u LJubljani, odnosno Beču.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare