Koncert SPKD „Prosvjeta“ opštinskog odbora Pale 15. marta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Muzički ansambl Opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Pale održaće koncert u četvrtak, 15. marta, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Umjetnički rukovodilac hora Ivana Cerović rekla je Srni da će to biti muzičko–književno veče na kojem će, osim članova hora nastupiti i etno-grupa „Vez“ koja djeluje pri „Prosvjeti“, a predviđene su i recitacije koje će upotpuniti instrumentalni dio programa.

„Očekujemo divno muzičko veče ispunjeno kvalitetnim programom. Iako hor postoji nepune dvije godine imali smo brojne nastupe, ali ovo je prvi put da negdje gostujemo, jer smo do sada nastupali uglavnom na Palama u okviru kulturnih manifestacija“, naglasila je Cerovićeva.

Ona je dodala da je u pjevačkom sastavu hora 25 članova, a šest članova u orkestru.

„Trudimo se da sačuvamo srpsku tradiciju, da promovišemo duhovnu muziku, sevdalinku i gradsku pjesmu. Obrađujemo i pjesme sa Kosova. Želja je da nam repertoar bude šarolik“, istakla je Cerovićeva.

Ona je dodala da upis novih članova traje tokom cijele godine.

Svakog ponedjeljka i srijede od 19.00 do 20.30 časova u prostorijama Osnovne škole „Pale“ svi zainteresovani mogu da dođu, da se informišu, druže i ukoliko žele postanu dio ove priče.

Koncert u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo zakazan je za četvrtak u 19.30 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments