Koncert „Romanijske luče“ – kruna godišnjeg rada

0
KUD

SOKOLAC – Sokolačko kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Romanijska luča“ organizovaće sutra deseti godišnji koncert povodom krsne slave Svetog Simeona Mirotočivog.

Šef muzičke sekcije u ovom KUD-u Stevo Bašević rekao je Srni da „Romanijska luča“ već deseti put za redom, godišnjim koncertom zaokružuje svoju radnu godinu i da su ponosni zbog toga što publici svaki put imaju šta da pokažu.

„Ovo je prilika da ljubitelji narodne tradicije i folklornog stvaralaštva uživaju u bogatom programu u kojem će učestovati svi članovi muzičke, vokalne i folkorne sekcije društva. Prvi ansambl pod rukovodstvom Dušana Vrbarca će se predstaviti sa tri koreografije, drugi ansambl i naši najmlađi članovi pod rukovodstvom Jelene Ćajić će se predstaviti sa po jednom koreografijom“, naveo je Bašević.

On je dodao da će se uz folklorne ansamble predstaviti i 25 članova orkestra sa dvije vokalne numere, tri narodna kola i učešćem u svim koreografijama zajedno sa igračima.

Gost godišnjeg koncerta „Romanijske luče“ je društvo narodne tradicije „Šamot“ iz Aranđelovca sa kojim sokolački KUD već 18 godina njeguje uspješnu saradnju.

Jubilarni koncert biće održan u Sportskoj dvorani na Sokocu s početkom u 19.00 časova, a cijena ulaznice je tri KM.

Kulturno-umjetničko društvo na Sokocu osnovano je 1974. godine, a njegov rad, nakon duže pauze, oživljen je 1998. godine pod nazivom „Romanijska luča“.

Dobitnik je više nagrada i priznanja sa mnogobrojnih gostovanja u inostranstvu i na manifestacijama „Šumadijski opanak“ u Aranđelovcu i „Zlatni opanak“ u Valjevu.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments