Komunalni policajci dali krv

0

ZVORNIK – Komunalni policajci grada Zvornika danas su u zvorničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske dobrovoljno dali krv.

Načelnik Komunalne policije grada Zvornika Goran Pisić rekao je novinarima da je akcija organizovana sa ciljem da se pomogne građanima kojima je krv potrebna u liječenju.

On je dodao da su svi radnici službe željeli da daruju krv, ali da su nakon ljekarskog pregleda to uradila tri komunalna policajca.

„Ovakve akcije su potreba i ovo je naš način da pomognemo sugrađanima kojima ova vrsta pomoći treba. Preporučio bih svima kojima zdravstveno stanje dozvoljava da isto učine“, rekao je Pisić.

On je podsjetio da su akciju htjeli da sprovedu početkom godine, ali da su tada u zvorničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu imali dovoljne rezerve krvi, tako da je akcija odgođena za kasnije.

LJekar zvorničke službe Zavoda za transfuzijsku medicinu Dalibor Lipovac zahvalio je komunalnim policajcima i naglasio da je svaki dobrovoljni davalac krvi značajan i da njegov gest ima veliku vrijednost.

Većina zvorničkih komunalnih policajaca već se upisala na spisak dobrovoljnih davalaca pojedinačnim davanjima, ali su sada prvi put organizovano sproveli akciju.

U zvorničkoj Komunalnoj policiji najavili su da će ovakve akcije postati tradicionalne.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare