Komunalna policija u 2012. godini izvršila 655 kontrola i izrekla 6 kazni

0

VLASENICA – Komunalna policija opštine Vlasenica izvršila je u prošloj godini 655 kontrola, kako po službenoj dužnosti , tako i na osnovu prijava i zahtjeva građana.

U istom periodu doneseno je 128 rješenja, izdato 6 prekršajnih naloga i podnešeno 35 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, od čega 14 zbog nepoštovanja radnog vremena u ugostiteljskim objektima i 21 zbog neizvršenja rješenja Komunalne policije.

Oblasti koje dominiraju, kada je u pitanju kršenje zakona i opštinskih odluka o komunalnom redu, su održavanje i zaštita zelenih površina i održavanje zgrada, nepoštovanje radnog vremena u ugostiteljskim objektima, te zauzimanje javnih površina i izgradnja privremenih objekata bez saglasnosti nadležnih opštinskih organa.

Nemaran odnos etažnih vlasnika u pogledu održavanja dvorišta i zajedničkih dijelova stambenih zgrada, uskladištenje ogrevnog drveta na javnim zelenim površinama, napuštene kuće čiji vlasnici nisu dostupni, krađa metalnih šahtova i slivnika, te velika pojava pasa lutalica predstavljaju najčešće probleme koji znatno utiču na nivo komunalne higijene i otežavaju rad Komunalne policije.

Takođe, na području opštine postoji veliki broj puteva koji nisu uplanjeni, pa pojedini vlasnici zemljišta kroz koje prolaze putevi daju sebi za pravo da postavljaju razne prepreke i na druge načine onemogućavaju mirno korištenje puteva, na šta ovaj organ ne može djelovati upravo iz razloga što putevi nisu uplanjeni.

Problem držanja stoke se nameće kao jedan od većih, a zahvaljujući intenzivnijem radu na tom planu u prethodnim godinama sveden je na znatno manju mjeru.
U nerednom periodu će se i prekršaji  u ovoj oblasti lakše eliminisati imajući u vidu činjenicu da je i Komunalna policija ušla u sistem centralnog registra evidencije novčanih kazni i ubuduće svaki izdati prekršajni nalog biće znatno lakše naplativ, a time i veći pritisak na počinioca da ne čini prekršaj.

(www.palelive.com / opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare