Kompleti udžbenika i ruksaci za 87 osnovaca

0

SOKOLAC – Udruženje „Majka i dijete“ uručilo je danas na Sokocu 87 kompleta udžbenika, školskog pribora i ruksaka učenicima osnovne škole iz višečlanih porodica, za šta je izdvojeno oko 13.000 KM, rekla je predsjednik ovog udruženja Slavica Curović.

Ona je istakla da se ova akcija sprovodi već osam godina zahvaljujući pomoći opštine Sokolac, koja sredstvima iz budžeta pomaže rad Udruženja.

„Ranije smo dijelili udžbenike učenicima trećeg i četvrtog razreda osnovne škole, a ove godine smo podijelili udžbenike učenicima iz porodica sa troje i više djece i do devetog razreda“, rekla je Curovićeva novinarima.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je opština Sokolac obezbijedila oko 50.000 KM, uz pomoć donatora, Visoke škole za uslužni biznis Sokolac i Pokrajinske vlade Vojvodine, za pomoć višečlanim porodicama na početku ove školske godine.

„U više akcija pomoći ukupno je podijeljeno oko 220 ruksaka, 220 kompleta školskog pribora i danas 87 kompleta knjiga i školskog pribora za učenike od trećeg do devetog razreda osnovne škole“, rekao je Bjelica.

On je podsjetio da su opština Sokolac i kabinet načelnika prvačićima u Osnovnoj školi „Sokolac“ prvog dana škole obezbijedili 84 ruksaka sa kompletima školskog pribora.

Bjelica je naveo da je, posredstvom Centra za socijalni rad, opština Sokolac nedavno podijelila 35 rusaka sa školskim priborom za djecu porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

Bojana Savić, majka troje djece – Mihajla učenika šestog razreda, Sanje učenice četvrtog i Nikole prvog razreda osnovne škole, zahvalila je opštini Sokolac i istakla da ova pomoć roditeljima znači mnogo budući da knjige za treći razred koštaju od 100 KM pa naviše.

Udruženje „Majka i dijete“ opštine Sokolac osnovano je 2012. godine i trenutno ima oko 190 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare