Kompanije iz Istočnog Sarajeva i Banjaluke na sajmu u Dubaiju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Firma „Energoinvest-Elektroenergetska oprema“ Istočno Sarajevo i kompanija „Elektroinženjering“ Banjaluka predstavili su paletu svojih proizvoda u domenu proizvodnje visokonaponske opreme i inženjeringa na Međunarodnom sajmu energetike u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima /UAE/.

„Na sajmu smo napravili nekoliko prezentacija i predstavili naše mogćnosti u oblasti proizvodnje visokonaponske opreme kao i inženjeringa, i ostvarili niz kontakata sa kompanijama sa bliskog Istoka, sjeverne Afrike i Kine“, rekao je danas u telefonskoj izjavi Srni direktor marketinga, prodaje i razvoja firme „Energoinvest-Elektroenergetska oprema“ Miro Klepić.

On je naveo da na ovom eminentnom skupu učestvuje više od 1.500 izlagača iz 50 zemalja sa svih kontinenata.

Prema njegovim riječima, „Energoinvest-Elektroenergetska oprema“ i kompanija „Elektroinženjering“ u skorije vrijeme očekuju posjetu nekoliko poslovnih delegacija koje su tokom sajma izrazili interesovanje sa saradnju sa ovim firmama iz Republike Srpske.

„Učešće na sajmu u Dubaiju važno je, kako za fabriku tako i za inženjering, jer je otvorilo mogućnosti povratka na naša tradicionalna tržišta, kao i mogućnost nuđenja naših proizvoda potencijalnim kupcima u sektoru elektroenergetike u drugim zemljama“, istakao je Klepić.

Zajedno sa Klepićem u Dubaiju je od 2. do 4. marta bio i komercijalni direktor „Elektroinžinjeringa“ Banjaluka Boris Jajčanin.

U firmi „Energoinvest-Elektroenergetska oprema“ prije nekoliko dana obavljen je tehnički prijem prve serije od 137 mjernih transformatora po ugovoru za „Elektroprenos BiH“, vrijednom 1,1 miliona KM.

Generalni direktor firme Vladimir Šebankov rekao je tada novinarima da je ova firma, koja je u ruskom vlasništvu, za nešto više od godinu uspjela da obnovi i pokrene proizvodnju, te da servisira i sertifikuje mašine i opremu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare