Kompanija „Alumina“ uplatila 94.000 km za nabavku dva respiratora

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika uplatila je 94.000 KM za nabavku dva respiratora za potrebe zvorničkog zdravstva s ciljem suzbijanja epidemije virusa korona.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora „Alumine“ rečeno je da će ovi medicinski uređaji narednih dana biti isporučeni Bolnici u Zvorniku.

„Nadamo se i vjerujemo da će ovi respiratori pomoći svima kojima oni budu potrebni. Svjesni smo koliko je izazova pred svima nama, a najviše pred zdravstvenim sistemom naše zemlje“, poručeno je sa sjednice Upravnog odbora „Alumine“, koja je održana u prostorijama kompanije uz poštovanje svih propisanih zaštitnih mjera.

Pored nabavke dva respiratora, iz „Alumine“ je ovih dana upućena i određena količina dezinfekcionih sredstava za potrebe kazneno-popravnih ustanova u Foči, Istočnom Sarajevu, Trebinju i Banjaluci, te Granične policije BiH.

„Riječ je o 70 litara rastvora za dezinfekciju podnih površina koji u sebi sadrži natrijum hipohlorit, zatim 35 litara rastvora za dezinfekciju ruku i šest laboratorijskih menzura. Takođe ‘Alumina’ je uputila i dopis Republičkom štabu za vanredne situacije Srpske izražavajući spremnost da, u skladu sa svojim proizvodnim mogućnostima, obezbijedi određene količine dezinfekcionih sredstava koje bi bile na raspolaganju Republičkom štabu u ovoj situaciji.

Članovi Upravnog odbora podržali su rad menadžmenta na preduzetim naporima kako bi se obezbijedio rad Fabrike u izuzetno teškim uslovima, prije svega kad je riječ o funkcionisanju proizvodnog procesa, ali i plasmana gotovih proizvoda na svjetsko tržište, te snabdijevanju sirovinama potrebnim za odvijanje procesa proizvodnje, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću.

Upravni odbor je, takođe, podržao i mjere koje je menadžment kompanije donio na zaštiti zdravlja zaposlenih i očuvanju proizvodnog procesa, te pozdravili odluke institucija Republike Srpske koje se odnose na ublažavanje štetnih posljedica virusa korona na privredne subjekte u Republici Srpskoj.

Za „Aluminu“ je, u novonastalim prilikama, veoma važno što je došlo do odgađanja plaćanja poreza na dobit za prošlu godinu, kao i moratorijum na otplatu kredita Investiciono-razvojnoj banci u trajanju od tri mjeseca, navedeno je u saopštenju.

„Privredno društvo ‘Alumina’ suočava se sa posljedicima eskalacije virusa korona u regionu, Evropi i svijetu, posebno što je kompanija svojim proizvodnim programom, skoro u cijelosti naslonjena na inostrano tržište, tako da će mjere Vlade i drugih institucija Republike Srpske na pomoći privrednim subjektima mnogo značiti u poslovanju naše kompanije u ovakoj situaciji s obzirom da se, kad je o ‘Alumini’ riječ, radi o značajnim finansijskim sredstvima“, ističe se u saopštenju.

Kompanija „Alumina“, kao jedan od najvećih kolektiva u Republici Srpskoj, potpuno je svjesna komponente društvene odgovornosti i očekivanja koja od nje ima lokalna, ali i šira društvena zajednica, a pogotovo u ovom trenutku kada se cijela planeta suočava sa globalnim problemom izazvanim virusom korona.

U skladu sa novonastalim okolnostima i preporukama nadležnih državnih institucija, kompanija „Alumina“ je preduzela sve neophodne mjere radi zaštite svojih zaposlenih u cilju prevencije širenja virusa Kovid-19.

„Pojačana je lična i kolektivna zaštita, obezbijeđene su značajne količine higijenskih sredstava, te redovno se vrši dezinfekcija svih prostorija i objekata u kojima borave i rade zaposleni“, naglašava se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare