Komljenović: Ljekari nisu zadovoljni izborom novog v.d.

1
Komljenović: Ljekari nisu zadovoljni izborom novog v.d.

ZVORNIK – Hirurg u Opštoj bolnici Zvornik Zoran Komljenović rekao je danas da ljekari ove zdravstvene ustanove nisu zadovoljni izborom novog vršioca dužnosti direktora bolnice /Ivana Popovića/ jer nije iz struke, te najavio da će ljekari koji su u prethodnom periodu protestovali sutra o svojim stavovima upoznati ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragana Bogdanića.

„Opštu bolnicu treba da vodi čovjek iz struke, ali kada je već tako možemo to prihvatiti pod uslovom da se sa nama razgovara. Otvoreni smo za razgovor, imamo jasan cilj, a to je da se u ovu zdravstvenu ustanovu vrati red, rad, disciplina i relaksirajuća atmosfera koja je bila prije smjene bivšeg direktora /Milorada Drljevića/“, rekao je Komljenović novinarima, najavivši da sutra u Zvornik dolazi Bogdanić.

Komljenović je naglasio da je svima u interesu da Opšta bolnica radi, da se smiri ova situacija i da zdravstvenu ustanovu na svim odjeljenjima vode kompetentni ljudi, koje uvažavaju ljekari, koji su nosioci posla.

On je naveo da su ljekari koji su štrajkovali i koji su istovremeno i nosioci posla veoma razočarani, zatečeni i iznenađeni izborom četvrtog imena za v.d. direktora Bolnice /Ivana Popovića/ koje ni u jednim razgovorima nije bilo u opticaju.

Podsjetivši na razgovor ljekara 27. oktobra u Banjaluci sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Komljenović je rekao da su predložili tri imena za najvišu rukovodeću funkciju u Opštoj bolnici Zvornik i da se vrate redovnim poslovima, a da u međuvremenu neće protestovati, niti davati izjave medijima.

„Mi smo sve ispoštovali, ali smo razočarani što nije uvaženo naše mišljenje. Bez obzira na sve otvoreni smo za razgovor“, rekao je Komljenović.

Vlada Republike Srpske razriješila je juče vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovana Okuku i na tu funkciju imenovala Ivana Popovića.

Okuka je za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik imenovan 12. oktobra kada je i razriješen dotadašnji direktor Milorad Drljević.

LJekari Opšte bolnice su od 14. oktobra održavali polučasovne informativne razgovore ispred ove zdravstvene ustanove, nezadovoljni zbog smjene Drljevića i imenovanja Okuke.

LJekari Opšte bolnice Zvornik dogovorili su 27. oktobra na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da prekinu sa informativnim razgovorima i nastave rad u punom kapacitetu, a da će nadležni organi razmotriti sve prethodne procedure i obezbijediti najbolja rješenja za ovu zdravstvenu ustanovu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Та болница је дно дна …Сваки дан умире толико пацијената јер у тој установи није циљ да их лече него да што више умре.Говорим из личног искуства.Бивши директор Дрљевић је довео до тог стања где је опште расуло,мито,корупција и где болница само служи да Вас преусмери код приватника и гле чуда Дрљевић има и приватну праксу .Нови директор наравно не одговара јер ће надам се увести ред.Сестрице више висе на телефону него што раде ЈЕДНО ТОТАЛНО РАСУЛО И КОЛАПС И ТРЕБА ТУ ПОСЛАТИ ИНСПЕКЦИЈУ