Komlenovićeva sugrađanima pjevala ljubavne pjesme

0

FOČA – Nastavnik solo pjevanja u Osnovnoj muzičkoj školi u Foči Aleksandra Komlenović treću godinu uzastopno priredila je sugrađanima koncert klasične muzike u Muzeju Stare Hercegovine.


Uz klavirsku pratnju kolege Veljka Mastila, Komlenovićeva je sinoć u prvom dijelu koncerta, koji je nazvala „Staze ljubavi“, pjevala solo pjesme od Edvarda Griga, Nikolaja Korsakova, Sergeja Rahmanjinova, Đulija Kačinija, Fransisa Pulanka, te jednu ariju iz opere Romeo i Julija od Šarla Gunoa.

Ona je u drugom dijelu izvela popularne pjeme „Karuzo“, „Besame mućo“, dvije pjesme od Petra Konjovića, sevdalinku „Ah, što ćemo ljubav kriti“ i pjesmu iz filma „Romeo i Julija“ kompozitora Nina Rote.

Na koncertu je, kao gost, sa dvije kompozicije nastupio i nastavnik gitare u fočanskoj Osnovnoj muzičkoj školi Dušan Mirkov.

Komlenovićeva, koja je master solo pjevanja, rekla je da koncert polako postaje tradicionalan.

„Prezadovoljna sam odzivom i reagovanjem publike. Biramo malo popularniji repertoar da bismo ovu vrstu muzike približili publici, a ubacili smo i jednu sevdalinku“, rekla je Komlenovićeva nakon koncerta.

Vršilac dužnosti direktora Muzeja Stare Hercegovine Snježana Kunarac kaže da je koncert održan povodom Svjetskog dana muzike, 21. juna.

„Ovo su vrhunski umjetnici i publika uvijek fenomenalno reaguje. Polako, ali sigurno, klasična muzika zauzima mjesto koje joj pripada u kulturnom životu Foče“, rekla je ona.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare