Komić: Znanje treba brižljivo čuvati

0

VIŠEGRAD – Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je danas u Andrićgradu, na predavanju o temi „Nauka i liderstvo“, da se znanje teško stiče i da zato treba da se brižljivo njeguje, čuva i razvija jer je to siguran uslov za razvoj.
Na predavanju u okviru ovogodišnje Škole studentskih lidera, koja je okupila oko 50 studenata iz Republike Srpske, Komić je rekao da su nauka i liderstvo povezani.

„Princip koji sam izlagao u Briselu na forumu, a izdvojio bih ga i danas, jeste princip zasnovan na tolerantnom partnerstvu i na znanju. To podrazumijeva da je znanje odrednica koja omogućava da veliki i mali, razvijeni i nerazvijeni mogu da kroz razumijevanje i partnerstvo postignu rezultate“, naglasio je Komić.

On je smatra da su učesnici Škole dobili novi pogled na ono što bi trebalo da njeguju i baštine, i da je znanje ono koje se stalno i akumulira i troši.

Profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Spasoje Tuševljak rekao je da ovakvi skupovi podstiču mlade ljude sa naglašenim entuzijazmom da stiču nova znanja.

„Ekonomija je sve više ekonomija znanja. Rukovodioci bi trebalo što više da uključuju one koji su posvećeni struci“, rekao je Tuševljak.

Školu studentskih lidera organizovala je Unija studenata Republike Srpske. Predsjednik Unije Milan Milušić rekao je da je ovo tradicionalna Škola studentskih lidera, koja okuplja studente sa Univerziteta iz Istočnog Sarajeva i Banjaluke.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare